Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korzenne gruszki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza</strong>
Gruszki obierz, pokrój na ćwiartki, wykrój gniazda nasienne. Pokrojone (powinno być 1 kg) trzymaj w wodzie wymieszanej z sokiem cytrynowym. W garnku zagotuj 3 szklanki wody z cuk rem i miodem, dodaj 2 łyżeczki soku z cytryny, imbir, pokruszoną korę cynamonową i goździki. Włóż gruszki, zagotuj. Napełnij słoiki (4 po 250 ml), wlej zalewę, zakręć. Krótko pasteryzuj.Źródło: Chwila dla Ciebie