Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana i lubiana no i w końcu udało mi się kupić kostkę, która nie rozpadła się po rozmrożeniu.
ręczniki papierowe
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 331
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 331
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Składniki
Kostkę trzeba rozmrozić i przyprawić. Najpierw panieruje się ją w mące krupczatce, wchłonie nadmiar wilgoci i będzie się trzymać jak sklepowa panierka. Potem kostkę zanurza się w roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smaży się na rumiano i odkłada na ręczniki papierowe. Sos pomidorowy. Na oliwie/ oleju lekko podsmaża się posiekany czosnek i przyprawy, i gdy całość zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory. Użyłam malinowych a one są wodniste, więc trzeba było sos mocno zredukować. Rybę układa się na sosie i jeszcze polewa się sosem z góry. U mnie było na lunch, kanapki i do obiadu. Podałam z mizerią, podsmażanymi ziemniakami, smażonymi pomidorami, cukinią w panierce, gulaszykiem z bobu i surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)