Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana i lubiana no i w końcu udało mi się kupić kostkę, która nie rozpadła się po rozmrożeniu.
ręczniki papierowe
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 648
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 648
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Kostkę trzeba rozmrozić i przyprawić. Najpierw panieruje się ją w mące krupczatce, wchłonie nadmiar wilgoci i będzie się trzymać jak sklepowa panierka. Potem kostkę zanurza się w roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smaży się na rumiano i odkłada na ręczniki papierowe. Sos pomidorowy. Na oliwie/ oleju lekko podsmaża się posiekany czosnek i przyprawy, i gdy całość zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory. Użyłam malinowych a one są wodniste, więc trzeba było sos mocno zredukować. Rybę układa się na sosie i jeszcze polewa się sosem z góry. U mnie było na lunch, kanapki i do obiadu. Podałam z mizerią, podsmażanymi ziemniakami, smażonymi pomidorami, cukinią w panierce, gulaszykiem z bobu i surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)