Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana i lubiana no i w końcu udało mi się kupić kostkę, która nie rozpadła się po rozmrożeniu.
ręczniki papierowe
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Składniki
Kostkę trzeba rozmrozić i przyprawić. Najpierw panieruje się ją w mące krupczatce, wchłonie nadmiar wilgoci i będzie się trzymać jak sklepowa panierka. Potem kostkę zanurza się w roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smaży się na rumiano i odkłada na ręczniki papierowe. Sos pomidorowy. Na oliwie/ oleju lekko podsmaża się posiekany czosnek i przyprawy, i gdy całość zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory. Użyłam malinowych a one są wodniste, więc trzeba było sos mocno zredukować. Rybę układa się na sosie i jeszcze polewa się sosem z góry. U mnie było na lunch, kanapki i do obiadu. Podałam z mizerią, podsmażanymi ziemniakami, smażonymi pomidorami, cukinią w panierce, gulaszykiem z bobu i surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)