Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują tak samo jak gołąbki ale nie trzeba ich zawijać w liście kapusty
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118490
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8546
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2332
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118490
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8546
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2332
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1626
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać ugotowany ryż, pokrojoną kapustę i cebulę. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu. Może być ten sam, na którym smażyliśmy kotleciki. Ułożyć je na tłuszczu i zalać wrzątkiem. Dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier aby sos nie był kwaśny. Gotować 10 minut. Na końcu aby zagęścić sos dodajemy łyżkę mąki wymieszaną z niecałą połową szklanki zimnej wody.