Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują tak samo jak gołąbki ale nie trzeba ich zawijać w liście kapusty
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1980
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5835
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1980
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5835
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać ugotowany ryż, pokrojoną kapustę i cebulę. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu. Może być ten sam, na którym smażyliśmy kotleciki. Ułożyć je na tłuszczu i zalać wrzątkiem. Dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier aby sos nie był kwaśny. Gotować 10 minut. Na końcu aby zagęścić sos dodajemy łyżkę mąki wymieszaną z niecałą połową szklanki zimnej wody.