Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują tak samo jak gołąbki ale nie trzeba ich zawijać w liście kapusty
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1843
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1975
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1843
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1975
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać ugotowany ryż, pokrojoną kapustę i cebulę. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu. Może być ten sam, na którym smażyliśmy kotleciki. Ułożyć je na tłuszczu i zalać wrzątkiem. Dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier aby sos nie był kwaśny. Gotować 10 minut. Na końcu aby zagęścić sos dodajemy łyżkę mąki wymieszaną z niecałą połową szklanki zimnej wody.