Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują tak samo jak gołąbki ale nie trzeba ich zawijać w liście kapusty
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać ugotowany ryż, pokrojoną kapustę i cebulę. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu. Może być ten sam, na którym smażyliśmy kotleciki. Ułożyć je na tłuszczu i zalać wrzątkiem. Dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier aby sos nie był kwaśny. Gotować 10 minut. Na końcu aby zagęścić sos dodajemy łyżkę mąki wymieszaną z niecałą połową szklanki zimnej wody.