Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie Carbonare, no fakt kto jej nie lubi, a co powiecie na lekką odmianę?
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 13
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 34
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 13
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 34
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Sposób przygotowania kotletów: 1. Ziemniaki obieram, myję, gotuję w osolonej wodzie. 2. Jajka gotuję na twardo, szynkę kroję w kostkę. 3. Jajka ścieram na tarce wraz z ugotowanymi ziemniakami. Następnie łącze starte jajka i ziemniaki z szynką. 4. Dodaję surowe jajko, łyżkę bułki tartej oraz szczyptę gałki muszkatołowej i solę. Masę delikatnie mieszam. 5. Formuję kotlety, obtaczam z bułce tartej, następnie smażę na rozgrzanym oleju. Odstawiam w ciepłe miejsce.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę, czosnek obieram. Cebulę drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. 2. Do warzyw dodaję pokrojony drobno boczek. 3. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładam do warzyw z boczkiem. 4. Jajka wbijam do naczynia, wlewam śmietanę, wsypuję sól oraz pieprz i roztrzepuję trzepaczką. Następnie dodaję ser parmezan, mieszam i wlewam do makaronu. Chwilę gotuję.
5. Makaron podaję z kotletami. 6. Smacznego.