Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki do obiadu, tym razem na ostro...z chili i mięsem mielonym. Smakują znakomicie! Są proste i szybkie w wykonaniu, a zwykły obiad zamieniają coś pysznego i niezwykłego
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 24
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 170
Polecam.
Odsłon: 267
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 182
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 24
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 170
Polecam.
Odsłon: 267
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 182
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasionka i bardzo drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z papryczką chili. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Odcedzamy z tłuszczu i studzimy.
Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie, aby nie pozostały grudki. Następnie dodajemy podsmażone mięso mielone z cebulą i chili oraz starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą. Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor. Usmażone kotleciki układamy na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami takimi jak np. ziemniaki, ryż z warzywami, pieczone ziemniaki, sałatka, itp.