Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2022
Pyszne kotleciki, które można zrobić na obiad, ale sprawdzą się też jako przekąska. Miękkie, soczyste i delikatne. Nie są smażone na tłuszczu, tylko pieczone w piekarniku. Posmakują dorosłym i dzieciom. Takie kotleciki to dobry sposób na przemycenie warzyw i myślę tu nie tylko o dzieciach :) Z podanych składników zrobiłam 7 niedużych kotlecików.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 397
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 397
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Składniki
Pierś pokroić w drobną kostkę. Paprykę i cebulę również pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do miski. Dodać kukurydzę, zieleninę, majonez, jajko, kaszę mannę i przyprawy.
Wszystko razem wymieszać. Następnie nabierać łyżką i formować kotleciki. Dobrze jest moczyć dłonie w wodzie, wtedy łatwiej formować kotleciki, bo nie kleją się do rąk. Gotowe kotlety układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, 30 minut.