Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, łatwe w przygotowaniu. Mogą byc podawane jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11142
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 125
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11142
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 125
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w osolonej wodzie (2 szkl.) do miękkości ok. 15 min. Przestudzić. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i ugotowac al dente, w osolonej wodzie. Rozgnieść widelcem, dodać kaszę, jajko, mąkę ziemniaczaną i uprażone na suche patelni ziarna słonecznika, natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki (dłonie można pomoczyć wodą, ułatwi to formowanie) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Klopsy piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.
Podawac z sosem i ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)