Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, łatwe w przygotowaniu. Mogą byc podawane jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1037
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1124
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1037
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1124
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2857
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w osolonej wodzie (2 szkl.) do miękkości ok. 15 min. Przestudzić. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i ugotowac al dente, w osolonej wodzie. Rozgnieść widelcem, dodać kaszę, jajko, mąkę ziemniaczaną i uprażone na suche patelni ziarna słonecznika, natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki (dłonie można pomoczyć wodą, ułatwi to formowanie) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Klopsy piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.
Podawac z sosem i ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)