Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, łatwe w przygotowaniu. Mogą byc podawane jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5260
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w osolonej wodzie (2 szkl.) do miękkości ok. 15 min. Przestudzić. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i ugotowac al dente, w osolonej wodzie. Rozgnieść widelcem, dodać kaszę, jajko, mąkę ziemniaczaną i uprażone na suche patelni ziarna słonecznika, natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki (dłonie można pomoczyć wodą, ułatwi to formowanie) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Klopsy piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.
Podawac z sosem i ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)