Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki mielone po grecku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Czosnek i cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Bułkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć, wymieszać z mięsem, posiekaną natką oraz połową czosnku i cebuli. Wbić jajko. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dobrze wyrobić. Z masy formować owalne kotleciki. Nabić je na długie drewniane patyczki. Na patelni grillowej rozgrzać olej. Kotleciki smażyć 8-10 minut.
Resztę czosnku i cebuli zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pokrojone pomidory. Smażyć 5 minut. Podlać bulionem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wrzucić połówki oliwek i posiekany rozmaryn. Dusić 5 minut. Kotleciki podawać z sosem pomidorowym.Źródło: Życie na gorąco