Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki mielone z warzywami to alternatywa dla tradycyjnego mielonego. Dodatek warzyw sprawia że kotlety są soczyste i kolorowe.
Cukinie zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.
Por drobno pokroić, podsmażyć na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą cukinię, bułkę, por, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. ( w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Formować kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Jajka musztardowe to zdrowa propozycja na kolację, dobrze sprawdzą się równie...
Odsłon: 3361
To danie z delikatnym filetem wieprzowym jest niezwykle smaczne. Jest to wlas...
Odsłon: 20168
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9569
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9569
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 296
Składniki
Cukinie zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.
Por drobno pokroić, podsmażyć na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą cukinię, bułkę, por, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. ( w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Formować kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Pierogi z białym serem
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 1
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 31