Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na patyczkach"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Składniki
Patyczki namocz w zimnej wodzie. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz mięso, cebulę, bułkę, jajko, drobno posiekaną miętę, sól i pieprz. Powstałą masę dokładnie wyrób dłonią. Utwórz podłużne kotleciki, ponabijaj je na wytarte do sucha patyczki.
Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilością oleju. Kotleciki smaż na niewielkim ogniu po 10 minut ze wszystkich stron. Następnie zapiekaj na blasze lub na grillu jeszcze 20 minut. Umyj roszponkę, odsącz nadmiar wody w ręczniku papierowym.
Na przygotowanych talerzach układaj sałatę i kotleciki. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plastry, umyj, podsmaż. Podawaj z kotletami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień