Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na patyczkach"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 83
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 83
Składniki
Patyczki namocz w zimnej wodzie. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz mięso, cebulę, bułkę, jajko, drobno posiekaną miętę, sól i pieprz. Powstałą masę dokładnie wyrób dłonią. Utwórz podłużne kotleciki, ponabijaj je na wytarte do sucha patyczki.
Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilością oleju. Kotleciki smaż na niewielkim ogniu po 10 minut ze wszystkich stron. Następnie zapiekaj na blasze lub na grillu jeszcze 20 minut. Umyj roszponkę, odsącz nadmiar wody w ręczniku papierowym.
Na przygotowanych talerzach układaj sałatę i kotleciki. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plastry, umyj, podsmaż. Podawaj z kotletami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień