Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pomysł na piątkowy obiad. Są idealnym rozwiązaniem, gdy mamy w domu kogoś, kto nie przepada za rybami. Nie zawierają ości, dlatego mogą je bez obawy jeść dzieci, a i dorosłym na pewno zasmakują.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ryby, jeśli jest taka potrzeba - rozmrażamy, odciskamy z wody, soli, skraplamy sokiem z cytryny, odstawiamy do lodówki na godzinę. Bułkę moczymy w mleku. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na maśle, studzimy. Rybę, cebulę, odciśniętą bułkę oraz ugotowane warzywa – mielimy. Do masy dodajemy jajko, posiekaną natkę, przyprawy i dosypujemy po trochę bułki tartej - jeśli konsystencja masy jest za rzadka, to dodajemy kolejne łyżki stopniowo. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotleciki i panierujemy bułce tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.