Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pomysł na piątkowy obiad. Są idealnym rozwiązaniem, gdy mamy w domu kogoś, kto nie przepada za rybami. Nie zawierają ości, dlatego mogą je bez obawy jeść dzieci, a i dorosłym na pewno zasmakują.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 160
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 17
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 160
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 17
Składniki
Ryby, jeśli jest taka potrzeba - rozmrażamy, odciskamy z wody, soli, skraplamy sokiem z cytryny, odstawiamy do lodówki na godzinę. Bułkę moczymy w mleku. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na maśle, studzimy. Rybę, cebulę, odciśniętą bułkę oraz ugotowane warzywa – mielimy. Do masy dodajemy jajko, posiekaną natkę, przyprawy i dosypujemy po trochę bułki tartej - jeśli konsystencja masy jest za rzadka, to dodajemy kolejne łyżki stopniowo. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotleciki i panierujemy bułce tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.