Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas na rybkę
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4596
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8303
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13137
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4596
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8303
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13137
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Ryby rozmrażamy i gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut od momentu zagotowania,marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem ze szpinakiem na oleju aż marchewka troszkę zmięknie i doprawiamy wszystkimi przyprawami i sokiem z cytryny.Ugotowaną rybe wyciągamy na sitko i dobrze odcedzamy z wody a do wywaru z ryby rzucamy obrane ziemniaki i gotujemy do miękkości.Gdy ziemniaki już się ugotują odcedzamy je,dodajemy marchewkę ze szpinakiem i ryby,wbijamy jedno jajko i wszystko razem rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.Z gotowej masy formujemy małe okrągłe kotleciki obtaczamy je w bułce tartej a następnie w roztrzepanych 3 jajkachz dodatkiem tymianku i curry i smażymy na oleju,delikatnie przewracając na drugą stronę.Podawać z ryżem.Życzę smacznego.