Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki rybno-jajeczne"
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Umyte filety skrop sokiem z cytryny, odstaw na 30 minut do lodówki. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj.
Poszatkowaną kapustę oprósz delikatnie solą i ugnieć dłonią, aż lekko puści sok. Dodaj koperek, oliwę oraz ocet winny, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do miseczki włóż majonez i keczup. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszaj.
Rybę oraz ugotowane jajka zmiel w maszynce do mięsa. Przełóż do miski, dodaj cebulę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę oraz 2 jajka. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj niezbyt duże kotleciki. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Kotleciki smaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż je na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z surówką z kapusty i sosem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 500 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie