Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 848
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2731
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 848
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2731
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3155
Składniki
Ryz gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Odsączamy i odkladamy do ostudzenia.
Twaróg przetrzeć przez sitko lub zmielić.
Jajka roztrzepać na talerzu, dodać z serem do zimnego ryżu. Przyprawiamy do smaku, dodajemy masło i szczypiorek. Mieszamy na jednolitą masę.
Następnie formujemy małe, płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakuje z sosem pomidorowym.