Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2524
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2524
Składniki
Ryz gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Odsączamy i odkladamy do ostudzenia.
Twaróg przetrzeć przez sitko lub zmielić.
Jajka roztrzepać na talerzu, dodać z serem do zimnego ryżu. Przyprawiamy do smaku, dodajemy masło i szczypiorek. Mieszamy na jednolitą masę.
Następnie formujemy małe, płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakuje z sosem pomidorowym.