Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118371
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3132
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118371
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3132
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1596
Składniki
Ryz gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Odsączamy i odkladamy do ostudzenia.
Twaróg przetrzeć przez sitko lub zmielić.
Jajka roztrzepać na talerzu, dodać z serem do zimnego ryżu. Przyprawiamy do smaku, dodajemy masło i szczypiorek. Mieszamy na jednolitą masę.
Następnie formujemy małe, płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakuje z sosem pomidorowym.