Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz jeszcze pomysłu na jutrzejszy obiad? Przychodzę z pomocą! Te kotleciki przygotuje bardzo szybko i gwarantuje, że będą wszystkim smakować i poproszą o dokładkę! Więcej pysznych i szybkich pomysłów na obiady oraz desery znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Zapraszamy!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Składniki
Fileta umyj, osusz i oczyść z błonek. Pokrój na małe kawałki.
Paprykę czerwoną i cebulę pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki poszatkuj.
Pokrojone mięso, paprykę, natkę pietruszki, obie mąki, sól, pieprz, mleko, majonez oraz jajko wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Na rozgrzanym oleju kładź po jednej, dużej łyżce masy. Smaż na średniej mocy palnika na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu połóż kotlety na ręczniki papierowe w celu odsączenia z tłuszczu. Smacznego !