Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki wołowo-drobiowe z burakami"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 47
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 351
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3616
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 47
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 351
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3616
Składniki
Ugotowane na półmiękko buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
? Mięso, obraną z łupin cebulę i czosnek zmiel dwukrotnie w maszynce, przełóż do dużej miski.
Następnie dodaj pokruszoną fetę, surowe jajko, starte buraki, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą oraz kaszę mannę. Wszystkie dokładnie połącz i dopraw pieprzem do smaku.
Do głębokiego naczynia wsyp łuskane pestki słonecznika, czarny sezam, bułkę tartą, suszony majeranek oraz odrobinę chili dla wzmocnienia smaku. Wymieszaj.
Z masy mięsno-buraczanej ulep zgrabne niewielkie kotlety. Obtocz je w przygotowanej panierce, po czym usmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Na koniec umieść je w naczyniu żaroodpornym i wstaw na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną i surówką.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 350
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV