Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2018
Lekkie, dietetyczne kotleciki z brokuła i ciecierzycy podane z guacamole
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 110
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1905
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 110
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1905
Składniki
jak używacie ciecierzycy suszonej to trzeba ją namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać, zalać wodą i ugotować do miękkości ( ok 1 godziny). Odstawić do ostudzenia. Jak używacie ciecierzycy z puszki to opłukać i odsączyć na sitku. Następnie rozdrobnić ciecierzycę w melakserze (albo rozgnieść widelcem), przełożyć do miski. Brokuła umyć i obsuszyć, podzielić na mniejsze części i rozdrobnić w melakserze ( można też bardzo drobno posiekać), przełożyć do ciecierzycy. Dodać posiekany czosnek i cebulę, posiekaną kolendrę, jajka, sól z cytryny i przyprawy. Masę dokładnie wymieszać (najlepiej ręką) i odstawić na kilka godzin do lodówki (lub na noc). Z masy formować małe kotleciki i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z guacamole i/lub jogurtem albo śmietaną.