Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z fileta, różnokolorowa , aromatyczna papryka, idealne połączenie na smaczne kotleciki.
naczynie żaroodporne, miseczka , tarka
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 953
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 337
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29114
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 953
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 337
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29114
Składniki
Fileta umyć , pokroić w drobną kosteczkę. Papryki umyć pokroić w drobną kostkę. Umieścić w miseczce.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Fileta doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryki ziołami prowansalskimi. Wbić jajko , dodać ser oraz tartą bułkę , wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki , umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.