Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z fileta, różnokolorowa , aromatyczna papryka, idealne połączenie na smaczne kotleciki.
naczynie żaroodporne, miseczka , tarka
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1477
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1666
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1477
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1666
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Fileta umyć , pokroić w drobną kosteczkę. Papryki umyć pokroić w drobną kostkę. Umieścić w miseczce.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Fileta doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryki ziołami prowansalskimi. Wbić jajko , dodać ser oraz tartą bułkę , wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki , umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.