Kotleciki drobiowe z jajkiem na twardo i kukurydzą.Pycha!!
KOTLECIKI Z JAJKIEM I KUKURYDZĄ
Składniki
- 400g mięsa mielonego z kurczaka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 surowe jajko
- cebula
- łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki zimnej wody
- 4 łyżki kukurydzy konserwowe
- sól,pieprz
- bułka tarta do panierki,olej do smażenia
Składniki
- 400g mięsa mielonego z kurczaka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 surowe jajko
- cebula
- łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki zimnej wody
- 4 łyżki kukurydzy konserwowe
- sól,pieprz
- bułka tarta do panierki,olej do smażenia

Etapy przygotowania
Cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor.Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę oraz kukurydzę.Wszystko dokładnie mieszamy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie (kotleciki będą się trochę kleić) i formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju .Smażymy z dwóch stron na złoty kolor Kotleciki wyszły bardzo smaczne!!! SMACZNEGO!!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18660
Ostatnio komentowane przepisy


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18660



Składniki
- 400g mięsa mielonego z kurczaka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 surowe jajko
- cebula
- łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki zimnej wody
- 4 łyżki kukurydzy konserwowe
- sól,pieprz
- bułka tarta do panierki,olej do smażenia
Cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor.Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę oraz kukurydzę.Wszystko dokładnie mieszamy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie (kotleciki będą się trochę kleić) i formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju .Smażymy z dwóch stron na złoty kolor Kotleciki wyszły bardzo smaczne!!! SMACZNEGO!!!!
No masz, że pycha, to my też wiemy xD Super danie, można je jeść codziennie :) Przygotuj się na koncercik hihihi. EXODUS w Mega Clubie i widziany u nas dwa dni temu Horroscope :)