Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z kapustą i pieczarkami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Składniki
Drobno pokrój kapustę kiszoną. Oczyść pieczarki oraz cebulę i także drobniutko pokrój. Rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż przygotowane , mieszając, aby się nie przypaliły. Przypraw farsz solą, pieprzem, wegetą. Odstaw patelnię, aby farsz całkowicie ostygł.
Ziemniaki obierz, opłucz. Ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Kiedy są już zimne, zmiel w maszynce do mięsa (można je ugotować poprzedniego dnia. Tak samo lepiej wcześniej przyrządzić farsz).
Przełóż ziemniaki do miski. Wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajka i szybko zagnieć ciasto.
Oderwij z ciasta niewielki kawałek, uformuj go w kulę i spłaszcz na placuszek. Nałóż na niego odrobinę farszu, zlep brzegi.
Rozgrzej olej i z obu stron usmaż placuszki na rumiano. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Najsmaczniejsze są na gorąco, z czerwonym barszczem. Do farszu zamiast pieczarek można użyć także suszonych leśnych grzybów.
Porcje 8 Przygot. 90 min Cena 0,90 zł Kalorie 364 kcalŹródło: Bella Relaks