Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie kotleciki z nutką orzechową
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Piersi kroimy w bardzo drobną kosteczkę, wrzucamy do miski. Przyprawiamy, dodajemy łyżkę sosu sojowego.
Białka oddzielamy od żółtek, żółtka dodajemy do kurczaka, dodajemy majonez i mąkę i dokładnie mieszamy. Orzechy trzemy drobno na tarce, dodajemy do mięsa. Wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu białka ubijamy na sztywną pianę, lekko mieszamy z mięsem.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę (wielkości normalnego kotleta) i smażymy przynajmniej po 4 minuty z każdej strony. Gotowe osączamy na papierowym ręczniku, układamy na talerzach i dekorujemy startymi orzechami. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.