Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie kotleciki z nutką orzechową
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 807
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22859
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4966
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 807
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22859
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4966
Składniki
Piersi kroimy w bardzo drobną kosteczkę, wrzucamy do miski. Przyprawiamy, dodajemy łyżkę sosu sojowego.
Białka oddzielamy od żółtek, żółtka dodajemy do kurczaka, dodajemy majonez i mąkę i dokładnie mieszamy. Orzechy trzemy drobno na tarce, dodajemy do mięsa. Wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu białka ubijamy na sztywną pianę, lekko mieszamy z mięsem.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę (wielkości normalnego kotleta) i smażymy przynajmniej po 4 minuty z każdej strony. Gotowe osączamy na papierowym ręczniku, układamy na talerzach i dekorujemy startymi orzechami. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.