Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z pietruszką"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Cebulkę pokrojoną w kostkę zeszklij na rozgrzanym oleju. Bułkę namocz w mleku. Filety drobno posiekaj ostrym nożem, dodaj jajko, odciśniętą bułkę, przesmażoną cebulkę, posiekaną natkę, suszony czosnek niedźwiedzi. Całość przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Masę włóż na 30 minut do lodówki. Uformuj kulki, lekko spłaszczając je dłonią. Kotlety obtocz w bułce tartej, smaż na małym ogniu, aż będą złociste. Udekoruj plastrami cytryny. Kotlety te są świetnym daniem obiadowym lub na zimno, do kanapek.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień