Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz w domu ziemniaki i warzywa, z których nie wiesz co przygotować? A może kotleciki z serkiem wiejskim? Sprawdź przepis na szybki obiad.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Zacznij od ugotowania ziemniaków. Obierz je, pokrój na średniej wielkości kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie przeciśnij je przez praskę lub rozgnieć za pomocą tłuczka.
Cebulę obierz, posiekaj drobno i dodaj do ziemniaków. Wbij jajko. Odsącz serek wiejski z zalewy i dodaj do pozostałych składników. Zamieszaj.
Teraz dopraw całość solą, pieprzem, papryką słodką w proszku i natką pietruszki. Dodaj też mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie kotlety, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Wystarczy po kilka minut z każdej strony, aby kotlety miały złoty kolor.