Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz w domu ziemniaki i warzywa, z których nie wiesz co przygotować? A może kotleciki z serkiem wiejskim? Sprawdź przepis na szybki obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415514
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2595
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415514
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2595
Składniki
Zacznij od ugotowania ziemniaków. Obierz je, pokrój na średniej wielkości kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie przeciśnij je przez praskę lub rozgnieć za pomocą tłuczka.
Cebulę obierz, posiekaj drobno i dodaj do ziemniaków. Wbij jajko. Odsącz serek wiejski z zalewy i dodaj do pozostałych składników. Zamieszaj.
Teraz dopraw całość solą, pieprzem, papryką słodką w proszku i natką pietruszki. Dodaj też mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie kotlety, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Wystarczy po kilka minut z każdej strony, aby kotlety miały złoty kolor.