Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety to doskonała propozycja na postny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla pieczonej ryby. Można je serwować jak klasyczne kotlety z ziemniakami i dowolną surówką, wykorzystać jako wkład do domowych burgerów, zajadać w towarzystwie sosu lub solo bez żadnych dodatków.
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14735
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 338
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14735
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 338
Składniki
Soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Tuńczyka odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj soczewicę, ser feta, jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Uformuj równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron (po około 5 minut z każdej strony).