Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety to doskonała propozycja na postny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla pieczonej ryby. Można je serwować jak klasyczne kotlety z ziemniakami i dowolną surówką, wykorzystać jako wkład do domowych burgerów, zajadać w towarzystwie sosu lub solo bez żadnych dodatków.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3057
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 536
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3057
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 536
Składniki
Soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Tuńczyka odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj soczewicę, ser feta, jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Uformuj równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron (po około 5 minut z każdej strony).