Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety to doskonała propozycja na postny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla pieczonej ryby. Można je serwować jak klasyczne kotlety z ziemniakami i dowolną surówką, wykorzystać jako wkład do domowych burgerów, zajadać w towarzystwie sosu lub solo bez żadnych dodatków.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26414
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 103
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3710
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 391
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26414
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 103
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3710
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 391
Składniki
Soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Tuńczyka odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj soczewicę, ser feta, jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Uformuj równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron (po około 5 minut z każdej strony).