Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety to doskonała propozycja na postny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla pieczonej ryby. Można je serwować jak klasyczne kotlety z ziemniakami i dowolną surówką, wykorzystać jako wkład do domowych burgerów, zajadać w towarzystwie sosu lub solo bez żadnych dodatków.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5692
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 79
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5692
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 79
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Składniki
Soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Tuńczyka odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj soczewicę, ser feta, jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Uformuj równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron (po około 5 minut z każdej strony).