Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki żurawinowe"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 215
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 215
Składniki
Panierka: płatki i orzechy włoskie zblenduj na dość drobną kaszkę. Wsyp sezam i sól albo szczyptę Kucharka, wymieszaj.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu. Bułkę tartą zalej mlekiem, dodaj mięso, żurawinę, starty na tarce ser żółty, jajka, cebulę z czosnkiem, sól, pieprz i czosnek granulowany, wyrób.
Z masy uformuj kotlety, obtocz w panierce. Smaż na tłuszczu, aż się zrumienią.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie