Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 945 Ocena: 11362
Dodano: 14.12.2018
Odsłon: 4676
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy solą.
2. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Makaron gotujemy ale trzeba uważać żeby się nie rozgotował.
5. Płaty makaronu rozkładamy.
6. Na każdy kawałek makaronu układamy plaster sera żółtego.
7. Następnie kotlet.
8. Plaster ogórka.
9. Na ogórka kładziemy paprykę.
10. Zawijamy roladki.
11. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
12. Polewamy passatą.
13. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy zapiekankę
14. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
15. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Dora1000 17 września 2019Zgłoś do usunięcia
no nie wierze kotlet schabowy a w przepisie filet z kurczaka ha ha ha0 Kto głosował? | Odpowiedz

klaudia11098 19 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Bardzo mi zasmakowało. Z czym podać to jako danie obiadowe? Bo niestety, ale mąż nie najadł się samymi "roladkami" ;) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

jasiek57 11 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
A gdzie schab ?3 Kto głosował? | Odpowiedz

terwol 16 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne danie.1 Kto głosował? | Odpowiedz