Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety zawsze są popularne ale trzeba trochę urozmaicić, wzbogacić, upiększyć a więc użyłam do tego płatów makaronu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 599
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1831
Polecam.
Odsłon: 5659
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 599
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1831
Polecam.
Odsłon: 5659
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy solą.
2. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Makaron gotujemy ale trzeba uważać żeby się nie rozgotował. 5. Płaty makaronu rozkładamy.
6. Na każdy kawałek makaronu układamy plaster sera żółtego.
7. Następnie kotlet.
8. Plaster ogórka.
9. Na ogórka kładziemy paprykę.
10. Zawijamy roladki.
11. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
12. Polewamy passatą.
13. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy zapiekankę
14. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 15. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 16. Danie gotowe. 17. Smacznego.