Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy marynowany w marynacie z jogurtu, musztardy i miodu a do tego przyprawy. Następnie smażony w tradycyjnej panierce.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 449
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8672
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2999
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 449
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8672
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2999
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
Filety opłukaj, przekrój na pół i lekko rozbij, posyp solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i przyprawą z obu stron. Ułóż w misce.
W misce wymieszaj jogurt, musztardę, miód dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paski cebulę. Wszystko razem wymieszaj i zalej filety z kurczaka, wymieszaj , owiń miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki nawet na całą noc.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, filety wyjmij z marynaty , obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Następnie smaż na złoty kolor z obu stron. Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówka.