Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy marynowany w marynacie z jogurtu, musztardy i miodu a do tego przyprawy. Następnie smażony w tradycyjnej panierce.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 53
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31219
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 389
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1490
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 53
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31219
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 389
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1490
Składniki
Filety opłukaj, przekrój na pół i lekko rozbij, posyp solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i przyprawą z obu stron. Ułóż w misce.
W misce wymieszaj jogurt, musztardę, miód dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paski cebulę. Wszystko razem wymieszaj i zalej filety z kurczaka, wymieszaj , owiń miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki nawet na całą noc.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, filety wyjmij z marynaty , obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Następnie smaż na złoty kolor z obu stron. Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówka.