Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety mielone z przepisu mojej babci. Smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam
miska, nóż, patelnia, szklanka, praska do czosnku, miseczka do zamoczenia bułki,
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 18
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1008
Sok z jeżyn, zwanych też ostrężynami lub ożynami Tak, czy inaczej, jest to zd...
Odsłon: 13580
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 18
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1008
Sok z jeżyn, zwanych też ostrężynami lub ożynami Tak, czy inaczej, jest to zd...
Odsłon: 13580
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do nasączenia. Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy jajka, obraną drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i na koniec odciśniętą z mleka wcześniej namoczoną bułkę. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. ( gdyby masa była zbyt rzadka dodajemy bułki tartej). Nabieramy łyżką porcje masy i formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy do ziemniaków i ulubionej surówki lub jako samodzielna przekąskę do pieczywa. Smacznego
Przygotowanie kotletów.
Smażenie kotletów mielonych.
Kotlety mielone do podania.