Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety mielone z przepisu mojej babci. Smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam
miska, nóż, patelnia, szklanka, praska do czosnku, miseczka do zamoczenia bułki,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22686
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4797
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45064
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22686
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4797
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45064
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do nasączenia. Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy jajka, obraną drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i na koniec odciśniętą z mleka wcześniej namoczoną bułkę. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. ( gdyby masa była zbyt rzadka dodajemy bułki tartej). Nabieramy łyżką porcje masy i formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy do ziemniaków i ulubionej surówki lub jako samodzielna przekąskę do pieczywa. Smacznego
Przygotowanie kotletów.
Smażenie kotletów mielonych.
Kotlety mielone do podania.