Niby zwykły kotlet mielony ale kilka składników sprawiają że to zupełnie inny wyrazisty smak.
Kotlet mielony inaczej niż tradycyjny
Składniki
- 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego
- 1 jajko
- 2 łyżki majonezu
- 100g drobno startego sera żółtego u mnie mozzarella
- Sól i pieprz
- Do panierki 1 Jajko i 200g mąki migdałowej
Składniki
- 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego
- 1 jajko
- 2 łyżki majonezu
- 100g drobno startego sera żółtego u mnie mozzarella
- Sól i pieprz
- Do panierki 1 Jajko i 200g mąki migdałowej

Etapy przygotowania
Mięso, jajko, majonez i ser wymieszać do połączenia składników, następnie formować kotlety i panierować w jajku i mące migdałowej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO
Podawać z surówkami
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 669
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 669



Składniki
- 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego
- 1 jajko
- 2 łyżki majonezu
- 100g drobno startego sera żółtego u mnie mozzarella
- Sól i pieprz
- Do panierki 1 Jajko i 200g mąki migdałowej
Mięso, jajko, majonez i ser wymieszać do połączenia składników, następnie formować kotlety i panierować w jajku i mące migdałowej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO
Podawać z surówkami
Ciekawy przepis, kotlety bardzo apetycznie się prezentują :)