Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U większości osób to kotlet mielony w kuchni śląskiej karminadele .
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68597
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2074
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68597
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2074
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie i mleku ( wody musi być tyle żeby bułka się napiła a mleka dajemy tyle żeby za bielić wodę ). Do jednej miski dajemy mięso , jajko , cebule pokrojona w kostkę , bułkę odciśniętą z nadmiaru wody i przyprawy wszystko razem mieszamy ze sobą i pozostawiamy do przegryzienia .
Gdy mięso będzie gotowe to formujemy kotlety wielkości pięść i każdy kotlet panierujemy w bułce tartej i lekko spłaszczamy .
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu . ( ja osobiście smażę na margarynie POLECAM !! , są dużo lepsze i smaczniejsze ) .