Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U większości osób to kotlet mielony w kuchni śląskiej karminadele .
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1285
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12146
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1285
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12146
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie i mleku ( wody musi być tyle żeby bułka się napiła a mleka dajemy tyle żeby za bielić wodę ). Do jednej miski dajemy mięso , jajko , cebule pokrojona w kostkę , bułkę odciśniętą z nadmiaru wody i przyprawy wszystko razem mieszamy ze sobą i pozostawiamy do przegryzienia .
Gdy mięso będzie gotowe to formujemy kotlety wielkości pięść i każdy kotlet panierujemy w bułce tartej i lekko spłaszczamy .
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu . ( ja osobiście smażę na margarynie POLECAM !! , są dużo lepsze i smaczniejsze ) .