Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U większości osób to kotlet mielony w kuchni śląskiej karminadele .
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2951
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3345
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2951
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3345
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie i mleku ( wody musi być tyle żeby bułka się napiła a mleka dajemy tyle żeby za bielić wodę ). Do jednej miski dajemy mięso , jajko , cebule pokrojona w kostkę , bułkę odciśniętą z nadmiaru wody i przyprawy wszystko razem mieszamy ze sobą i pozostawiamy do przegryzienia .
Gdy mięso będzie gotowe to formujemy kotlety wielkości pięść i każdy kotlet panierujemy w bułce tartej i lekko spłaszczamy .
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu . ( ja osobiście smażę na margarynie POLECAM !! , są dużo lepsze i smaczniejsze ) .