Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na smacznego kotleta.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 97
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2065
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 185
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 97
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2065
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 185
Składniki
Przygotowane farszu: Pieczarki, paprykę, cebulę dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju, po czym ostudzić. Przygotowanie panierki: Płatki rozdrobnić, połączyć z bułką tartą i papryką mieloną ostrą. Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, połączyć z mięsem. Następnie wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować kotlety, nakładać farsz, zlepić i lekko spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.