Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na smacznego kotleta.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35791
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1232
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1768
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6088
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35791
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1232
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1768
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6088
        
        
                Składniki
Przygotowane farszu: Pieczarki, paprykę, cebulę dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju, po czym ostudzić. Przygotowanie panierki: Płatki rozdrobnić, połączyć z bułką tartą i papryką mieloną ostrą. Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, połączyć z mięsem. Następnie wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować kotlety, nakładać farsz, zlepić i lekko spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.