Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na smacznego kotleta.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2515
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 343
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 748
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2515
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 343
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 748
Składniki
Przygotowane farszu: Pieczarki, paprykę, cebulę dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju, po czym ostudzić. Przygotowanie panierki: Płatki rozdrobnić, połączyć z bułką tartą i papryką mieloną ostrą. Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, połączyć z mięsem. Następnie wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować kotlety, nakładać farsz, zlepić i lekko spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.