Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1144
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1144
Składniki
Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce. Bułkę tartą wsypujemy do miski z mielonym mięsem. Dodajemy 2 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbujemy farsz. Na rozgrzanej patelni, na oleju lub smalcu smażymy uformowane kotlety na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i marynowanym ogórkiem. Smacznego!!!