Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne schabowe lub mielone, kotlet ministerski będzie doskonałą propozycją na twój obiad. Jest elegancki, ale również bardzo prosty do przygotowania. Robi się go w piekarniku, tak więc nie musisz martwić się o stopień wysmażenia, pryskający olej ani długie stanie przy kuchence. Gwarantujemy, że kotlet ministerski będzie często gościć na twoim stole.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1820
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8382
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253609
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1820
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8382
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253609
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Szparagi obierz, umyj i osusz. W razie konieczności usuń zdrewniałe końcówki. Ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Podziel ser na mniejsze kawałki, a szparagi przedziel na pół lub na trzy części. Każdy filet z kurczaka oprósz solą i pieprzem, a także natrzyj suszoną natką pietruszki. Zrób nacięcia w poprzek mięsa. W każdym z nich umieść kawałek sera i szparaga.
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dodaj do niego rozgnieciony ząbek czosnku i wymieszaj.
Każdy filet z kurczaka umieść na papierze do pieczenia na blaszce. Posmaruj z wierzchu masłem czosnkowym. Posyp serem tartym. Umieść kotlety ministerskie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez 35 minut.