Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne schabowe lub mielone, kotlet ministerski będzie doskonałą propozycją na twój obiad. Jest elegancki, ale również bardzo prosty do przygotowania. Robi się go w piekarniku, tak więc nie musisz martwić się o stopień wysmażenia, pryskający olej ani długie stanie przy kuchence. Gwarantujemy, że kotlet ministerski będzie często gościć na twoim stole.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2251
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 155
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2251
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 155
Składniki
Szparagi obierz, umyj i osusz. W razie konieczności usuń zdrewniałe końcówki. Ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Podziel ser na mniejsze kawałki, a szparagi przedziel na pół lub na trzy części. Każdy filet z kurczaka oprósz solą i pieprzem, a także natrzyj suszoną natką pietruszki. Zrób nacięcia w poprzek mięsa. W każdym z nich umieść kawałek sera i szparaga.
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dodaj do niego rozgnieciony ząbek czosnku i wymieszaj.
Każdy filet z kurczaka umieść na papierze do pieczenia na blaszce. Posmaruj z wierzchu masłem czosnkowym. Posyp serem tartym. Umieść kotlety ministerskie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez 35 minut.