Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1.Schab rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy pieprzem i solą 2.Cebulę i boczek smażymy na patelni aż nabiorą kolorków 3.Ser żółty pocieramy na tarce 4.Schab obtaczamy najpierw w mące później w jajcu i na końcu w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 5.Jak schab będzie już ładnie zarumieniony kładziemy na górę boczek z cebulą,ogórek konserwowy i posypujemy serem żółtym następnie dusimy na małym ogniu pod przykryciem do momentu roztopienia sera.Smacznego
patelnia
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Schab dobrze rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy pieprzem i solą .Boczek i cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy aż się zarumienią .Ogórek kroimy w plastry a ser trzemy na tarce grube oczka.Jajko roztrzepujemy w talerzu i obtaczamy kotlet w mące,później w jajku i bułce tarce i wrzucamy na patelnię i smażymy dokładnie z obu stron.Na górę podsmażonego schabu kładziemy wcześniej przysmażoną cebulkę z boczkiem oraz na nie ogórek i ser.Dusimy wszystko na małym ogniu aż do roztopienia się sera.