Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1.Schab rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy pieprzem i solą 2.Cebulę i boczek smażymy na patelni aż nabiorą kolorków 3.Ser żółty pocieramy na tarce 4.Schab obtaczamy najpierw w mące później w jajcu i na końcu w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 5.Jak schab będzie już ładnie zarumieniony kładziemy na górę boczek z cebulą,ogórek konserwowy i posypujemy serem żółtym następnie dusimy na małym ogniu pod przykryciem do momentu roztopienia sera.Smacznego
patelnia
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
Schab dobrze rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy pieprzem i solą .Boczek i cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy aż się zarumienią .Ogórek kroimy w plastry a ser trzemy na tarce grube oczka.Jajko roztrzepujemy w talerzu i obtaczamy kotlet w mące,później w jajku i bułce tarce i wrzucamy na patelnię i smażymy dokładnie z obu stron.Na górę podsmażonego schabu kładziemy wcześniej przysmażoną cebulkę z boczkiem oraz na nie ogórek i ser.Dusimy wszystko na małym ogniu aż do roztopienia się sera.