Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy z dodatkiem soczystego ananasa, aromatycznej szynki i delikatnego sera nabiera zupełnie nowego wyrazu.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 226
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1181
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4610
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 90
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 226
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1181
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4610
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 90
Składniki
Każdy filet podzielić na trzy części i lekko rozbić. Przyprawić mięso solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, a następnie panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z jednej strony na rumiany kolor, a następnie przewrócić je na drugą stronę i na zrumienionej części ułożyć plasterek szynki, ananasa i ser pokrojony w paski.
Smażyć kotlety do zrumienienia dolnej części i stopienia sera. Można na chwilę przykryć patelnię pokrywką, aby ułatwić zapieczenie sera.