Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy z dodatkiem soczystego ananasa, aromatycznej szynki i delikatnego sera nabiera zupełnie nowego wyrazu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 239
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 239
Składniki
Każdy filet podzielić na trzy części i lekko rozbić. Przyprawić mięso solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, a następnie panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z jednej strony na rumiany kolor, a następnie przewrócić je na drugą stronę i na zrumienionej części ułożyć plasterek szynki, ananasa i ser pokrojony w paski.
Smażyć kotlety do zrumienienia dolnej części i stopienia sera. Można na chwilę przykryć patelnię pokrywką, aby ułatwić zapieczenie sera.