Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety z piersi kurczaka, podane z ziemniakami i buraczkami.
Polecam, pychota.
Odsłon: 724
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4997
Polecam, pychota.
Odsłon: 724
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4997
Składniki
Buraczki: Ugotowanego buraka trzemy przez duże oczka. Na patelni szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy starte buraczki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy około 15 minut.
Kotlety: Filety przyprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, oraz na wolnym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu odlewamy wodę i odparowujemy. Usmażone filety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!