Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety z piersi kurczaka, podane z ziemniakami i buraczkami.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Składniki
Buraczki: Ugotowanego buraka trzemy przez duże oczka. Na patelni szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy starte buraczki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy około 15 minut.
Kotlety: Filety przyprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, oraz na wolnym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu odlewamy wodę i odparowujemy. Usmażone filety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!