Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy w chlebowej panierce

Kotlet schabowy w chlebowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2141 Ocena: 47723

Dodano:

Odsłon: 5187

Zapewne zapytacie, dlaczego w chlebowej panierce? No fakt, wygląda jak bułka tarta, jednak przygotowaliśmy ją z suszonego i zmielonego chleba. Oczywiście ekologicznego, który możecie kupić w żarskiej Spiżarni.

Składniki

  • 2 kotlety schabowe (po 200 g)
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 30 ml mleka
  • 6 łyżek mielonego chleba
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chleb kroimy w kostkę (dzięki tej metodzie szybciej ususzymy i łatwiej zmielimy), suszymy w temperaturze 70°C przez 2, 3 godziny.
    Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem (z dodatkiem soli i pieprzu), następnie w zmielonym chlebie.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, z obu stron na rumiano.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 30 grudnia 2018 świetny zamiennik jak nagle się okaże, że zabrakło bułki tartej :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 21 grudnia 2018 Taka panierka jest smaczna, ale i cala kompzycja dania jest klasycznie prosta, ale jaka genialna. Z niczym schabowy tak nie smakuje jak wlasnie z takimi dodatkami...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń