Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi ziemniakami mizerią z ogórków, plasterkami ogórków marynowanych oraz z papryczkami cherry.
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 31
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 51
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 940
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 90
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 31
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 51
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 940
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 90
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy solą i pieprzem. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem. Plastry schabu panierujemy w rozbełtanym jajku i zmieszanej mące pszennej z bułką tartą. Panierowane plastry układamy na gorącym tłuszczu na patelni i smażymy z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z ogórków i jogurtu. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami, mizerią z ogórków, marynowanymi plasterkami z ogórków i ostrymi papryczkami cherry, dekorujemy koperkiem. Smacznego !!!