Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi ziemniakami mizerią z ogórków, plasterkami ogórków marynowanych oraz z papryczkami cherry.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 201
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 50
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 201
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 50
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy solą i pieprzem. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem. Plastry schabu panierujemy w rozbełtanym jajku i zmieszanej mące pszennej z bułką tartą. Panierowane plastry układamy na gorącym tłuszczu na patelni i smażymy z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z ogórków i jogurtu. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami, mizerią z ogórków, marynowanymi plasterkami z ogórków i ostrymi papryczkami cherry, dekorujemy koperkiem. Smacznego !!!