Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26244
Dodano: 30.06.2019
Odsłon: 436
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy. Z ogórków i śmietany robimy mizerię. Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 30 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Super obiadek,prosto i smacznie:)9 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 30 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Najlepszy letni obiad!9 Kto głosował? | Odpowiedz