Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 108
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 42
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35663
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 108
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 42
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35663
Składniki
Z kapusty pekińskiej robimy surówkę, surówkę robimy na samym początku, zrobioną wstawiamy do lodówki. Kapustę kroimy w cienkie paski, obraną, wymytą marchew trzemy na dużych oczkach, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,sól, pieprz do smaku, oliwę i majonez. Wszystkie składniki mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy.
Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego!!!