Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Składniki
Z kapusty pekińskiej robimy surówkę, surówkę robimy na samym początku, zrobioną wstawiamy do lodówki. Kapustę kroimy w cienkie paski, obraną, wymytą marchew trzemy na dużych oczkach, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,sól, pieprz do smaku, oliwę i majonez. Wszystkie składniki mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy.
Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego!!!