Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Z kapusty pekińskiej robimy surówkę, surówkę robimy na samym początku, zrobioną wstawiamy do lodówki. Kapustę kroimy w cienkie paski, obraną, wymytą marchew trzemy na dużych oczkach, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,sól, pieprz do smaku, oliwę i majonez. Wszystkie składniki mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy.
Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego!!!