Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1430 Ocena: 18427

Dodano:

Odsłon: 604

Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

  • schab 2 plastry
  • Jajo kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • młode ziemniaki 1,5 kg
  • kapusta pekińska 1 mała
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • oliwa 3 łyżki
  • majonez 2 łyżki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z kapusty pekińskiej robimy surówkę, surówkę robimy na samym początku, zrobioną wstawiamy do lodówki. Kapustę kroimy w cienkie paski, obraną, wymytą marchew trzemy na dużych oczkach, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,sól, pieprz do smaku, oliwę i majonez. Wszystkie składniki mieszamy.



  2. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

  3. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy.

  4. Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń