Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące kotlety o cebulkowym aromacie
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 30
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 155
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 135
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 39
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 132
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 30
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 155
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 135
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 39
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 132
Składniki
Kotlet schabowy rozbijamy solimy, pieprzymy i odstawiamy. Rozbijamy jajko dodajemy musztardę, odrobinę mleka i mąkę, dokładnie mieszamy by nie było grudek, do następnego naczynia dajemy bułkę tartą i prażoną cebulkę – trzeba ją trochę zgnieść, by była drobniejsza, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy olej na patelni i panierujemy kotlety najpierw w masie z jajek a potem w bułce z cebulką, pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu odsączany kotlety na papierowym ręczniku.
Kotlet podałam z sałatką ogórkowe tzatzyki :)