Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące kotlety o cebulkowym aromacie
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5755
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8099
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 267
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5755
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8099
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 267
Składniki
Kotlet schabowy rozbijamy solimy, pieprzymy i odstawiamy. Rozbijamy jajko dodajemy musztardę, odrobinę mleka i mąkę, dokładnie mieszamy by nie było grudek, do następnego naczynia dajemy bułkę tartą i prażoną cebulkę – trzeba ją trochę zgnieść, by była drobniejsza, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy olej na patelni i panierujemy kotlety najpierw w masie z jajek a potem w bułce z cebulką, pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu odsączany kotlety na papierowym ręczniku.
Kotlet podałam z sałatką ogórkowe tzatzyki :)