Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajeczne kotlety mielone utulone soczystym aromatycznym boczkiem, faszerowane papryką z brokułem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15995
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15995
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6440
Składniki
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Cebule obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa, wsypujemy bulkę tarta oraz wlewamy śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiamy.
3. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i napełniamy środek brokułem.
4. Z mięsa robimy kuleczki, rozpłaszczamy na środku układamy faszerowaną paprykę i zawijamy ją w środek mięsa, robiąc podłużny kotlet.
5. Kotlet uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
7. Kotleciki gotowe. 8. Smacznego.