Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajeczne kotlety mielone utulone soczystym aromatycznym boczkiem, faszerowane papryką z brokułem.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34989
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34989
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Składniki
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Cebule obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa, wsypujemy bulkę tarta oraz wlewamy śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiamy.
3. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i napełniamy środek brokułem.
4. Z mięsa robimy kuleczki, rozpłaszczamy na środku układamy faszerowaną paprykę i zawijamy ją w środek mięsa, robiąc podłużny kotlet.
5. Kotlet uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
7. Kotleciki gotowe. 8. Smacznego.