Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na niedzielny obiadek
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 799
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 129
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 200
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 799
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 129
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 200
Składniki
Kotlet delikatnie rozbijamy i wkładamy na noc do marynaty. Na marynatę składa się, sos sojowy, ocet, olej, papryka, czosnek przeciśnięty, sól, pieprz, kmin rzymski.
Na drugi dzień podpiekamy mięso z dwóch stron, podlewamy wodą wymieszaną z marynatą i dusimy do miękkości ok. godziny. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je i zagęszczamy sos, śmietaną z mąką, dodajemy musztardy, dokładnie mieszamy i ponownie wkładamy mięso do sosu, by je trochę podgrzać
Taki kotlet najlepiej smakuje w towarzystwie klusek i buraczków.