Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na niedzielny obiadek
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6439
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114858
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6439
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114858
Składniki
Kotlet delikatnie rozbijamy i wkładamy na noc do marynaty. Na marynatę składa się, sos sojowy, ocet, olej, papryka, czosnek przeciśnięty, sól, pieprz, kmin rzymski.
Na drugi dzień podpiekamy mięso z dwóch stron, podlewamy wodą wymieszaną z marynatą i dusimy do miękkości ok. godziny. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je i zagęszczamy sos, śmietaną z mąką, dodajemy musztardy, dokładnie mieszamy i ponownie wkładamy mięso do sosu, by je trochę podgrzać
Taki kotlet najlepiej smakuje w towarzystwie klusek i buraczków.