Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na niedzielny obiadek
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10284
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2915
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2013
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 768
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10284
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2915
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2013
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 768
Składniki
Kotlet delikatnie rozbijamy i wkładamy na noc do marynaty. Na marynatę składa się, sos sojowy, ocet, olej, papryka, czosnek przeciśnięty, sól, pieprz, kmin rzymski.
Na drugi dzień podpiekamy mięso z dwóch stron, podlewamy wodą wymieszaną z marynatą i dusimy do miękkości ok. godziny. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je i zagęszczamy sos, śmietaną z mąką, dodajemy musztardy, dokładnie mieszamy i ponownie wkładamy mięso do sosu, by je trochę podgrzać
Taki kotlet najlepiej smakuje w towarzystwie klusek i buraczków.