Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet z kurczaka w cieście musztardowym"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy. Lekko zbijamy tłuczkiem, tak aby można je było pokroić w prostokąty. Nacieramy solą i białym pieprzem.
Czosnek miażdżymy. Do miseczki wybijamy jajka, roztrzepujemy widelcem, wsypujemy trochę przyprawy do drobiu i mąkę ziemniaczaną, dodajemy musztardę oraz czosnek. Mieszamy na jednolitą masę.
Każdy kawałek mięsa, oddzielnie, panierujemy w cieście. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia smażymy kotleciki na złoty kolor.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 3,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 230 kcal Białko 16 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia