Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz dla miłośników brokułów, które jest świetną alternatywą dla dań mięsnych. Smakują pysznie, a ich wykonanie jest banalnie proste. Dla urozmaicenia można do nich dodać swoje ulubione składniki.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4701
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 321
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4701
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 321
Składniki
Podzielonego na mniejsze różyczki brokuła gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Cebulę drobno siekamy. Na rozgrzanym maśle rumienimy cebulę, od czasu do czasu mieszamy. Przestudzone brokuły rozgniatamy widelcem i przekładamy do miski, dodajemy zrumienioną cebulkę, jajko oraz kaszę manną, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Z masy brokułowej formujemy kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.