Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety brokułowe

Kotlety brokułowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2442

Dodano:

Odsłon: 6129

Danie w sam raz dla miłośników brokułów, które jest świetną alternatywą dla dań mięsnych. Smakują pysznie, a ich wykonanie jest banalnie proste. Dla urozmaicenia można do nich dodać swoje ulubione składniki.

Składniki

  • 1 duży brokuł
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 8 łyżek kaszy manny
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • olej do smażenia
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety brokułowe

Przygotowanie

  1. Podzielonego na mniejsze różyczki brokuła gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy.
    Cebulę drobno siekamy. Na rozgrzanym maśle rumienimy cebulę, od czasu do czasu mieszamy.
    Przestudzone brokuły rozgniatamy widelcem i przekładamy do miski, dodajemy zrumienioną cebulkę, jajko oraz kaszę manną, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
    Z masy brokułowej formujemy kotleciki i panierujemy je w bułce tartej.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń