Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety cygańskie na ostro"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 455
Składniki
Pieczarki umyj, osącz. Pokrój w kostkę, usmaż i na koniec lekko posól. Kotlety lekko rozbij, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprósz solą oraz pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Kotlety usmaż z jednej strony, odwróć na drugą.
Na każdy kotlet połóż plasterek szynki, łyżkę pieczarek, oraz na wierzch plasterek żółtego sera. Nakryj patelnię i smaż kotlety do chwili, aż ser się całkowicie stopi.
Podawaj kotlety polane keczupem z frytkami oraz surówką.
<strong>Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi</strong>
Porcje 4. 40 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 480 kcal.Źródło: Bella Relaks