Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety de voaille

Kotlety de voaille

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 648

Dodano:

Odsłon: 10810

Soczyste filety z kurczaka z masełkiem i szpinakiem w środku polecają się na niedzielny obiad. Filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube. Link poniżej.

Składniki

  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 75g masła
  • 2 większe filety z kurczaka
  • Sól, pieprz
  • PANIERKA:
  • Mąka ziemniaczana
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • DODATKOWO:
  • garnek do smażenia
  • ok 1l oleju
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety de voaille

Przygotowanie

  1. Szpinak opłucz w zimnej wodzie i osusz. Posiekaj. Jeśli masło jest twarde, pokrój nożem na mniejsze kawałki (patrz filmik). Wymieszaj ze szpinakiem dodając szczyptę soli i pieprzu do całkowitego połączenia.

  2. Filety z kurczaka umyj, osusz i usuń zanieczyszczenia. Przetnij wzdłuż na pół. Rozbij na cienkie plastry, dopraw solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze mięsa połóż ok 1 łyżkę przygotowanego nadzienia. Zwiń ciasno w roladkę starannie zawijając boki do środka. Obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Uformuj kształt.

  3. W garnku rozgrzej olej. Smaż roladki, tak aby całe były zanurzone w oleju przez ok 5 minut z każdej strony. Połóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń