Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z kurczaka z masełkiem i szpinakiem w środku polecają się na niedzielny obiad. Filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube. Link poniżej.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 702
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 511
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 323
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3510
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 702
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 511
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 323
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3510
Składniki
Szpinak opłucz w zimnej wodzie i osusz. Posiekaj. Jeśli masło jest twarde, pokrój nożem na mniejsze kawałki (patrz filmik). Wymieszaj ze szpinakiem dodając szczyptę soli i pieprzu do całkowitego połączenia.
Filety z kurczaka umyj, osusz i usuń zanieczyszczenia. Przetnij wzdłuż na pół. Rozbij na cienkie plastry, dopraw solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze mięsa połóż ok 1 łyżkę przygotowanego nadzienia. Zwiń ciasno w roladkę starannie zawijając boki do środka. Obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Uformuj kształt.
W garnku rozgrzej olej. Smaż roladki, tak aby całe były zanurzone w oleju przez ok 5 minut z każdej strony. Połóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!