Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z kurczaka z masełkiem i szpinakiem w środku polecają się na niedzielny obiad. Filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube. Link poniżej.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 222
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 118
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 353
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1504
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 222
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 118
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 353
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1504
Składniki
Szpinak opłucz w zimnej wodzie i osusz. Posiekaj. Jeśli masło jest twarde, pokrój nożem na mniejsze kawałki (patrz filmik). Wymieszaj ze szpinakiem dodając szczyptę soli i pieprzu do całkowitego połączenia.
Filety z kurczaka umyj, osusz i usuń zanieczyszczenia. Przetnij wzdłuż na pół. Rozbij na cienkie plastry, dopraw solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze mięsa połóż ok 1 łyżkę przygotowanego nadzienia. Zwiń ciasno w roladkę starannie zawijając boki do środka. Obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Uformuj kształt.
W garnku rozgrzej olej. Smaż roladki, tak aby całe były zanurzone w oleju przez ok 5 minut z każdej strony. Połóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!