Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad, który uwielbiają dzieci. Przepis przetestowany na wnukach! Kotlety zostały spałaszowane do ostatniego i ocenione na szóstkę.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22085
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 388
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 113
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22085
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 388
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 113
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 162
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, odkrawamy polędwiczkę, filet kroimy wzdłuż na dwie części i każdą część na pół. Wyjdzie nam pięć małych kotlecików.
Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, oprószamy przyprawami.
Na jednym talerzu roztrzepujemy jajko, do drugiego wsypujemy bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety panierujemy w jajku i bułce. Smażymy je na rumiano na dużym ogniu z jednej strony, przewracamy na drugą stronę i dosmażamy je już na małym ogniu.
Kotlety drobiowe panierowane gotowe!
Nasze kotlety podałyśmy z tłuczonymi ziemniakami i sałatą w śmietanie z przepisu:
https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/saata-strzepiasta-w-smietanie.html