Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad, który uwielbiają dzieci. Przepis przetestowany na wnukach! Kotlety zostały spałaszowane do ostatniego i ocenione na szóstkę.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 617
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 805
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 665
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 617
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 805
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 665
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, odkrawamy polędwiczkę, filet kroimy wzdłuż na dwie części i każdą część na pół. Wyjdzie nam pięć małych kotlecików.
Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, oprószamy przyprawami.
Na jednym talerzu roztrzepujemy jajko, do drugiego wsypujemy bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety panierujemy w jajku i bułce. Smażymy je na rumiano na dużym ogniu z jednej strony, przewracamy na drugą stronę i dosmażamy je już na małym ogniu.
Kotlety drobiowe panierowane gotowe!
Nasze kotlety podałyśmy z tłuczonymi ziemniakami i sałatą w śmietanie z przepisu:
https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/saata-strzepiasta-w-smietanie.html