Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z fileta drobiowego podane w sosie pieczarkowym na bazie śmietany. Doskonale smakują z ryżem, kaszą lub pieczywem.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7342
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2812
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20366
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7342
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2812
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20366
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, rozcinamy na kotlety i nacieramy solą, pieprzem i paprykami. Odstawiamy na 30 min. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kotlety na złoty kolor z obu stron.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki lub ósemki /w zależności od wielkości/ Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i podsmażamy do czau aż stanie się szklista. Do cebuli dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą miękkie dodajemy śmietanę /18% do sosów/ i zagotowujemy. Mieszając gotujemy krótką chwilę. Kotlety drobiowe podajemy polane sosem z dodatkiem kaszy, ryżu lub pieczywa.