Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z fileta drobiowego podane w sosie pieczarkowym na bazie śmietany. Doskonale smakują z ryżem, kaszą lub pieczywem.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1344
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1801
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 600
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1344
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1801
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 600
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, rozcinamy na kotlety i nacieramy solą, pieprzem i paprykami. Odstawiamy na 30 min. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kotlety na złoty kolor z obu stron.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki lub ósemki /w zależności od wielkości/ Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i podsmażamy do czau aż stanie się szklista. Do cebuli dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą miękkie dodajemy śmietanę /18% do sosów/ i zagotowujemy. Mieszając gotujemy krótką chwilę. Kotlety drobiowe podajemy polane sosem z dodatkiem kaszy, ryżu lub pieczywa.