Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma delikatniejszego mięsa niż filet kurczaka. Kotlety z dodatkiem sera są smaczne i soczyste, same rozpływają się w ustach, idealne na różne uroczystości. Szybki i prosty sposób przygotowania, spróbuj i przekonaj się Sama.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 996
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2176
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4185
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 996
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2176
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4185
Składniki
1. Bułkę zlewam wodą i odstawiam na chwilkę żeby się namoczyła. 2. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki, mielę w maszynce do mielenia mięsa. Przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję posiekany drobno szczypiorek, bułkę wcześniej namoczoną, odciśniętą z wody, żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Mięso doprawiam papryką ostrą oraz solą i dokładnie mieszam.
3. Z mięsa robię kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Kotlety podaję z ziemniakami i ulubioną surówką. 5. Smacznego.